„Kamion převážel drogistické zboží, a to bylo potřeba přeložit. Původně měla překládka zboží trvat od jedné hodiny do čtyř odpoledne. Nakonec to ale vypadá, že se práce protáhnou až do nočních hodin," konstatovala blanenská policejní mluvčí Iva Šebková.

Dopravu ve směru od Brna na Letovice policisté odklánějí přes Skalici nad Svitavou. Ve směru od Letovic na Brno byla silnice po dobu překládky kamionu s opatrností průjezdná. „Po přeložení zboží bylo nutné vyprostit ještě kamion. Na nezbytně nutnou dobu jsme proto museli silnici uzavřít úplně a objížďka přes Skalici nad Svitavou povede v obou směrech," popsala situaci policejní mluvčí.

Kolony se podle ní na silnici netvoří. „Doprava je plynulá. Na místě ji řídí policisté," informovala policejní mluvčí Šebková. Její slova potvrdila i pracovnice nedaleké benzinové stanice a motorestu v Krhově, který leží ve směru od Brna. „Žádných kolon jsem si nevšimla," řekla žena.

Vážné problémy s dopravou nezaznamenali ani ze směru od Letovic. „U nás se žádné kolony netvořily," poznamenal starosta nedalekých Sebranic Roman Mikula.