Rozhodnutí zastupitelů potvrdila mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková. „Domeček byl ve své historii významným společensko-kulturním centrem, které by do něj vedení města opět chtělo vrátit. Znojmu totiž citelně chybí,“ uvedla Pastrňáková.

Domeček má prostory ve kterých již dříve býval společenský sál, ale také rozsáhlý interiér v patře budovy. „Podle kupní a nájemní smlouvy by v objektu Česká spořitelna měla ještě dva roky v nájmu zůstat, než se přestěhuje jinam. V budově jsou zatím i další nájemci, o jejichž budoucnosti budeme jednat. To nám dává časový prostor k tomu, abychom mezitím udělali veřejná projednávání a rozhodli, jak s celým objektem naložit. Tedy co dalšího kromě společenského sálu zde vznikne,“ sdělil starosta Znojma Jan Grois.

Budovu kdysi slavného hotelu v centru Znojma připravuje k prodeji spořitelna, která v budově sídlí od devadesátých let.
Tanec místo peněz? Banka prodává "Domeček", kdysi slavný hotel v centru Znojma

Radost nad rozhodnutím zastupitelů má velké množství obyvatel Znojma. Nejen ti, kteří si pamatují bývalou slávu plesů či boxerských utkání v sedmdesátých letech minulého století. „Jako mladší ročník jsem bývalou slávu Domečku nezažila, ale o záměru koupit tento zajímavý objekt v centru Znojma vím. Naše taneční skupina vystupovala v posledních letech především v sále společenského centra Dukla. Domeček je výborně situovaný v centru města a lidé do něj budou mít blíže,“ řekla Dominika Peroutková ze znojemské Taneční skupiny Single.Takto by mohlo vypadat předsálí budoucího společesnkého sálu v Domečku.Zdroj: vizualizace: MěÚ Znojmo

Jak dodala, tanečníci ze skupiny Single se už nyní těší. „Rozhodně tento prostor k tanci uvítáme. Ráda bych sál a další interiéry viděla v podobě, jakou dříve míval,“ dodala Peroutková.

Budova České spořitelny, tedy Domeček, se nachází v Pontassievské ulici. Na sklonku 19. století ji postavil Německý měšťanský spolek. Od roku 1910 nesla budova jméno Německý dům. Hotelovou nástavbu objekt dostal v roce 1930. Po druhé světové válce připadl státu a sloužil jako hotel a sál pro pořádání společenských akcí až do 90. let. Na jaře letošního roku se do výběrového řízení na koupi Domečku město přihlásilo a zvítězilo s nabídkou 45 milionů korun.

Billboardy nudí. Politolog: Videa jsou černá díra, kampaň je o kontaktu