Povzbuzení páteční výhrou a s touhou vyrovnat sérii nastoupili znojemští hokejisté ke čtvrtému utkání čtvrtfinále play-off s Vídní. Nasazení jim vydrželo ale jen v první třetině.

„Zápas jsme zahájili velice dobře. První třetina vypadala z naší strany dobře, měli jsme víc ze hry. Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli. Jejich gólman neudělal za celý zápas jedinou chybu, u nás to tak bohužel nebylo. Je jedno, jestli jsme prohráli jedna nula nebo sedm nula," zhodnotil utkání znojemský trenér Martin Stloukal.

Vídeň udolala znojemské Orly rychlými brejky. „Jeli třikrát tři na dva a dali z toho tři góly, a tím se zápas zlomil. Je jedno, kolik to skončilo. Prohráli jsme si to sami," přiznal znojemský kapitán Jiří Beroun.

Po vítězství ve Vídni trenér zamíchal sestavou. Vrátili se do ní Jarůšek a Bartoš, kteří v minulém utkání seděli. A naopak trenér nechal odpočívat Urama. „Marek Uram je tady hlavně a jenom na přesilové hry, a ty nefungovaly. V prodloužení ve Vídni jsme hráli čtyři na tři a zavánělo to tam gólem, tak jsme se ho rozhodl vyměnit," vysvětlil kouč.

Vítězná sestava nemění, ale podle hráčů to nebylo příčinou vysoké prohry s vídeňským celkem. „Vítězná sestava se sice nemění, ale tady je tak kvalitní kádr, že je z čeho vybírat," podotkl Beroun.

Znojmo bylo navíc celou základní část nuceno míchat složením kádru. „Celou sezonu jsme točili sestavu, protože byl někdo zraněný, takže mi to nepřišlo nějaké jiné. Zápas jsme si zkazili vlastními chybami," dodal obránce Martin Plánek.

V předchozích třech zápasech Orli svého soupeře přestříleli, tentokrát byli jen o čtyři střely horší. Produktivita střelby tak vázne. „Na naši nemohoucnost bych to nesváděl, protože soupeř má svou kvalitu, proto vyhráli základní část. Nejsou to žádní nazdárci," připomněl Stloukal.

Do brány postavil Ondřeje Kacetla, který odchytal jen první dvě třetiny úvodního zápasu. „Kacetlovi to bohužel zase nevyšlo. Je nervózní, takového ho neznám. Bude chytat zpátky Landsman," prohlásil kouč.

Už v pátečním duelu ve Vídni panovala na stadionu výtečná atmosféra, o kterou se starají fanoušci obou táborů a ani ve Znojmě to nebylo jiné. „Děkuji divákům za atmosféru. Připadal jsem si, jako když jsem sem přišel před deseti lety do extraligy," našel pozitivum na zpackaném utkání Beroun.

Orly čeká další střetnutí v úterý. Bude to pro ně boj vše. Pokud by totiž Vídeň vyhrála, skončí jim sezona.

Čtvrtfinále play off hokejové ligy EBEL – 4. zápasy:

Znojmo – Vídeň 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)

Branky: 26., 40. a 46. Fortier, 2. Olsson, 35. Pinter, 49. Keller, 49. Woger. Stav série: 1:3.

Villach – Linec 2:3, stav série 1:3
Štýrský Hradec – Klagenfurt 0:3, stav série 1:3
Salcburk – Záhřeb 2:5, stav série 2:2.