Díky slabé dopravě husté sněžení ráno nezpůsobilo vážnější dopravní nehodu. „Jen po čtvrté hodně ráno jsme u Hlubokých Mašůvek na Znojemsku museli vytahovat sanitu záchranářů ze závěje," sdělil operační důstojník jihomoravských hasičů. U Podivína na Břeclavsku zase bouralo po osmé hodině ráno osobní auto. Dopravní komplikace jsou i na Vyškovsku. Tam kvůli vyprošťování havarovaného nákladního vozidla byla kolem poledne zhruba na půl hodiny uzavřena dálnice D1 na 226. kilometru.

Hasiči na některých místech odstraňovali popadané stromy a větve, které neunesly tíhu mokrého sněhu. "Situace není nijak vyhrocená, počet zásahů se zatím dramaticky nezvýšil oproti normálním dnům," podotkl operační důstojník hasičů.

V Brně vyslali silničáři do ulic všechny sypače. „První výjezdy začaly kolem třetí hodiny ráno. Sníh je velice mokrý. Kromě posypu musela auta i plužit. V zásahu nadále pokračujeme," uvedl Leoš Chasák z Brněnských komunikací.

Dodal, že silnice v jejich správě jsou převážně holé a mokré. „Řidiči by ale měli jet velmi opatrně. Hlavně na vedlejších silnicích, které nespravujeme, je mokrý sníh, který klouže," upozornil Chasák.

Meteorologové vydali pro nedělní dopoledne výstrahu na silné sněžení. Až do pondělí by podle nich lidé měli počítat i s nebezpečím tvorby sněhových jazyků. „Srážky budou většinou trvalé, až večer zeslábnou. Nejvyšší odpolední teploty se vyšplhají ke dvěma stupňům Celsia," konstatoval v průběhu dne Petr Münster z brněnské pobočky Českého hydrometeorolo­gického ústavu.