A pozor: pokud dokážete sourozence napodobit a pošlete nám video nebo fotografie ze svého cvičení, můžete vyhrát ceny za 1500 korun! Více na konci tohoto článku.

Pan Bohuslav doma cvičí se svým pejskem Sisinkou.
SOUTĚŽ: Napodobili jste Sáblíkovou a spol. Podívejte se, kdo vyhrál!

Všechno zlé je pro něco dobré. Tak k současné situaci s pandemií přistupuje Martina Ptáčková, osminásobná mistryně světa v kickboxu. Po boku bratra Josefa, který je navrch jejím koučem, trénuje po celý den.

„Makáme od rána do večera,“ říká obletovaná slečna.

Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováSourozenci Ptáčkovi si pro čtenáře Deníku nachystali speciální cvičení – v mimořádném projektu Trénuj s hvězdami ukázali něco z přípravy na bojové sporty. Jde o vylepšený sed-leh (ve vzduchu).

„Je to jednoduché. Potřeba je jen nějaký parťák,“ říká Martina. „Mým úkolem je držet rovnováhu. Případně mohu pomoci svýma rukama,“ dodává Josef.

Mimochodem – i on je mistr světa. V disciplíně zvané grappling. To je způsob boje, ve kterém má zápasník donutit soupeře vzdát se. Bojuje se hlavně na zemi a používá se zejména páčení, škrcení a lámání.

A jinak? Sourozenci se učí a připravují projekty – jako třeba výuka dětí v zahraničí. „Chceme být ještě lepší, nejlepší,“ dodávají Ptáčkovi. 

Trénuj s hvězdami v Deníku. Eva Samková se staví na hlavu.
VIDEO: Jak se Samková staví na hlavu. Zacvičte si s hvězdnými sportovci!

Na závěr ještě vzkaz pro čtenáře: „Budeme se těšit, že se třeba po karanténě uvidíme v tělocvičně.“

Další díl projektu Trénuj s hvězdami vyjde v úterý 14. dubna. Cvičení provede Jiří Tkadlčík - strongman, jenž patří mezi nejsilnější muže na světě.

A tady na odkazech níže si můžete připomenout předchozí díly: precizní angličáky s triatlonistou Petrem Vabrouškem, posilovací cvik motoristické závodnice Olgy Roučkové, domácí bruslení na prkně v tlustých pletených ponožkách v podání Martiny Sáblíkové nebo pinkání s toaleťákem, které ukázal volejbalový exprezentant Jiří Popelka.

Petr Vabroušek v ultramanu v Izraeli
VIDEO: Triatlonista Vabroušek ukázal, jak na správného angličáka. Inspirujte se
Olga Roučková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Takhle posiluje v době karantény kráska na čtyřkolce Roučková
Martina Sáblíková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Tlusté pletené ponožky a prkno. Podívejte se na domácí trénink Sáblíkové
Bývalý volejbalový reprezentant Jiří Popelka ukazuje čtenářům Deníku zábavná cvičení.
VIDEO: Zapinkejte si s toaleťákem! Exreprezentant Popelka vám ukáže, jak na to

Ceny do soutěže Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováDokážete cvičit jako známí sportovci? Zapojte své tělo a vyhrajte zajímavé ceny! Natočte humorné video a sdílejte ho v naší facebookové skupině mujzivotsesportem.cz. Nebo se vyfoťte a pošlete svůj snímek na e-mail: trenuj@denik.cz. Na konci každého týdne vybere redakce Deníku dva čtenáře, které odměníme cenami v hodnotě 1500 Kč.