První případ se stal před koncem minulého roku v Rajhradě na Brněnsku. „Při placení k vozidlu devětapadesátiletého cizince přišel neznámý muž a prořízl pravou zadní pneumatiku. Když cizinec s autem odjel a po několika kilometrech způsobený defekt opravoval, ztratila se z jeho auta peněženka s osobními doklady a finanční hotovostí. Šofér vyčíslil škodu na skoro dvacet tisíc korun,“ informoval v pondělí policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podobných událostí v okolí Rajhradu a jihu Brna podle policistů přibývá. Na konci loňského roku jeden z řidičů dojel s poškozenou pneumatikou až domů, nevědomky se tak vyhnul krádeži. Jiní takové štěstí neměli.

Další případ se opakoval hned v prvních dnech nového roku. „Poblíž čerpací stanice v Rahjradu zjistil padesátiletý šofér defekt kola u svého auta. Při opravě proříznuté pneumatiky, kterou mu pravděpodobně poničil neznámý pachatel při čerpání pohonných hmot v Mikulově, mu na parkovišti u rajhradské benzínky z automobilu zmizela taška s osobními věcmi, doklady a finanční hotovostí," uvedl Malášek.

Kevin Dahlgren.
Ve vězeňské cele se Kevin Dahlgren oběsil, potvrdil jeho obhájce