Strážníci auto zkontrolovali a všimli si, že má propadlou technickou kontrolu. „U čerpací stanice kromě obsluhy nikdo další nebyl, a tak vše nasvědčovalo tomu, že muž vozidlem přijel. Hlídka proto přivolala státní policisty," doplnil Ghanem.

Mladík i přes výzvu strážníků do auta opět nasedl a pokoušel se odjíždět. Hlídka jej ale zastavila a předala republikovým policistům. Dechová zkouška pak u řidiče prokázala 1,6 promile alkoholu.

Nabízel lístky na ples

Policistům opilý řidič nebyl schopný předložit své doklady a místo toho jim nabízel lístky na ples. „Dechovou zkoušku zarytě odmítal, protože podle svých slov k pumpě nepřijel a vlastně u ní nikdy nebyl. Strážníkům nejprve tvrdil, že se na ní zkrátka ocitnul, potom se opravil, že si přišel pro bagetu, a následně si uvědomil, že o půl čtvrté ráno v obleku bruslil v nedalekých sportovních halách. Hlídkám poněkud zkomplikovalo situaci, že jediný svědek jízdy na pumpě nepočkal a odjel. Ani kamerový záznam v danou chvíli nebyl k dispozici," popsal mluvčí městské policie.

Podobný případ zaměstnal brněnské strážníky i v noci na čtvrtek, kdy volající upozornil operační středisko na šedesátiletého muže, který se za volant prý posadil po dlouhém popíjení v hospodě. „Strážníci jeho zaparkované auto vyhledali v Kohoutovicích. Muž jim řekl, že si dal několik piv a ve svém autě jen odpočívá, protože se mu udělalo špatně. Strážníci muži vysvětlili, že by rozhodně neměl vozem nikam odjíždět. Pro jistotu ho však ještě nějakou dobu pozoroval," přiblížil tento případ Ghanem.

Starší muž přesto po chvíli rozsvítil světla a rozjel se. Hlídka ho dostihla, zastavila a přivolala k němu státní policisty. Řidič při testu na alkohol nadýchal okolo dvou promile.