„Přivolaní policisté nakonec zastavili prvního člověka, který s mužem obchodoval. Dotyčný přiznal, že od něj koupil pervitin. Policisté si pak pro dealera došli do zadní části baru," popsal začátek případu mluvčí.

Dealer hlídku v poklidu následoval na světlo, kde pak měl prokázat totožnost. Při hledání občanského průkazu si ale policisté všimli, že něco svírá v ruce. Vyzvali ho, aby to položil na stůl. „Ukázalo se, že to byla ampule. Prudkým pohybem muž rozprášil její obsah policistům přímo do obličejů. Pak s nimi začal bojovat," konstatoval Šváb.

Dotyčného museli nakonec zneškodňovat všichni tři členové hlídky. Téměř dva metry vysoký a sto kilogramů vážící muž byl totiž pod vlivem drog. „Vůbec nereagoval na výzvy k uklidnění a s policisty neustále zápasil. Nakonec se jim ho podařilo spoutat a muž se uklidnil," upozornil mluvčí policie.

Sedmatřicetiletému dealerovi hrozí až desetileté vězení. Problémy s drogami má totiž opakovaně. Na rozsudek si počká pravděpodobně ve vazbě. „Směna předčasně skončila i pro zasahující policisty. Museli se podrobit testům na drogy," dodal mluvčí Šváb.