Svého druha Vladimíra Reise obvinila z domácího násilí v minulosti již několikrát, vždy se ale ukázalo, že se z její strany jednalo pouze o čin z žárlivosti.

Proč v úterý Reisova družka přišla s tím, že si všechna obvinění vymyslela, zatím není úplně jasné. Její otec se ale obává toho, že jí obžalovaný vyhrožuje. „Moje dcera několikrát naznačila, že se bojí toho, co bude dál. On jí taky vyhrožoval, že jestli kvůli ní půjde sedět, bude ji pak pronásledovat všude, kam se hne," vysvětlil své obavy.

Reis odmítl, že by svou družku bil a týral. „Občas jsme se pohádali, to je pravda, ale k fyzickému napadání nikdy nedošlo. Já jsem se vždycky po hádce šel ven na procházku uklidnit, pak už jsem byl v pohodě," popsal jejich předchozí vztah obžalovaný. Podle něj také nikdy nedošlo k žádnému nadávání nebo psychickému týrání.

Obžaloba tvrdí, že měl Reis svou družku týrat bezmála pět let. Vše však vyústilo incidentem na začátku dubna loňského roku, kdy ji vzal obžalovaný na návštěvu ke svým známým do Vyškova. Tam se měl opít a pokusit se o její znásilnění. Cestou domů pak mělo v autě pokračovat fyzické napadání a slovní urážky. Když pak došel benzín a Reis se vydal obstarat další, jeho družka spolu s jejich dětmi z auta utekla a už se k němu nevrátila.

Čtěte také: Kvůli cigaretě dívku chytil pod krkem. Bývalého trestance hledali se psem

Podle výpovědi bratra oběti byl však důvod jejího náhlého útěku trochu jiný. „Obžalovaný byl v té chvíli opilý a nebyl téměř schopný řídit. Má sestra se proto bála, že s ní i s jejich dětmi někde nabourá, tak z auta radši vystoupila," uvedl v úterý u soudu.

Z výpovědi svědků dále vyplývá to, že se obžalovaný rád a často posílil alkoholem, což potvrzuje také znalecký posudek psychiatra Pavla Konečného. V něm také mimo jiné stojí, že v obžalovaném konzumace alkoholu vyvolává emoční nestabilitu a výbušné chování.

Svědectví bratra oběti, který žil nějakou dobu ve stejném domě jako zmíněný pár, také naznačilo, že to, že byl obžalovaný opilý, nebylo vůbec neobvyklé. „Jejich soužití bylo hodně divoké. Často se z jejich bytu ozýval hluk a hlasitá hudba. Také musím říct, že když obžalovaný slavil, tak slavil třeba i tři dny v kuse," pravil muž.

Soudní jednání bude pokračovat ve středu.

Přečtěte si: Udusily se, nebo je zabily výkaly? V rybníce u Předklášteří zemřely stovky ryb

VIKTORIE POKORNÁ