„Osmačtyřicetiletá žena mu poslala do zahraniční banky během půldruhého měsíce nejméně sto šedesát tisíc korun. Peníze měl použít na poplatky za odeslaný balík s pěti milióny dolarů. Celá záležitost začala být ženě podezřelá, až ve chvíli, když voják požadoval dalších více než třicet tisíc euro na další poplatek pro úspěšné doručení balíku,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ilustrační foto.
Na namrzlé silnici dostal smyk. Zpět z boku na kola postavil auto až jeřáb



Další žena muži poskytla i své osobní údaje pod záminkou, že spolu vycestují na dovolenou. Poslala mu přes dvě stě tisíc, než jí to přišlo podezřelé. „Šedesátiletá žena se těšila na společnou tříměsíční dovolenou s cizincem, který prý má české kořeny. Zaplatila například třicet tisíc korun za zpoplatněnou žádost o vojákovu dovolenou. Když ženě došly peníze, internetový partner jí poradil, že si může vzít půjčku. Až potom žena pochopila, že komunikuje s podvodníkem,“ popsal dále mluvčí.

Podobný případ minulý týden nahlásila i žena i Ivančicka. Románek ji stál sto třicet tisíc korun.

Ilustrační foto
Zamilovaná žena naletěla falešnému americkému vojákovi. Přišla o 130 tisíc



Podvodník se na internetu tvářil jako muž sloužící v americké armádě, nasazený v Iráku. „Dlouhá internetová komunikace mezi falešným vojákem a dvaatřicetiletou ženou vyústila v zaslání osobních věcí vojáka na českou adresu ženy. Jenže záhy přišlo oznámení o tom, že zásilku zadrželi v Thajsku a uvolněna bude až po zaplacení částky převyšující sto tisíc korun," popsal případ policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Nemocnice u sv. Anny v Brně. Ilustrační foto.
Nemocnice dluží 1,5 miliardy. Za stejnou péči dostáváme méně, zní ze svaté Anny



Důvěřivá žena peníze poslala na dohodnutý účet. „Potom ale americký voják přestal komunikovat," poznamenal Malášek.