Auto v protisměru ohrožovalo řidiče u sjezdu Vyškov - západ, konkrétně na 226. kilometru dálnice. Nebezpečné počínání řidiče červeného auta zachytila kamera. „Policisté provoz ve směru na Brno zastavili, a po několika minutách zastavili i podezřelé auto. Třiačtyřicetiletý řidič červeného citroenu byl dezorientovaný a nedokázal své jednání rozumně vysvětlit. Po vlivem alkoholu a drog nebyl," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Strážníci dopadli zloděje z Líšně a Žabovřesek.
Strážníci dopadli zloděje. Jeden utíkal z trafiky, druhého načapali ve sklepě

Muži nyní za trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti hrozí až pět let vězení. „Žádáme řidiče, které vozidlo ohrozilo, aby se nám ozvali na telefon 974 639 764 nebo na linku 158," vyzval Šváb.

Zdroj: Youtube

Pokud lidé na dálnici uvidí auto v protisměru, měli by se okamžitě spojit s policisty prostřednictvím linky 158. Rovněž by měli zpomalit a zařadit se do pravého jízdního pruhu.

Pokud se naopak někdo nedopatřením octne na dálnici v protisměru, měl by podle odborníklů z BESIP zastavit ideálně na levé krajnici vedle nejpomalejšího jízdního pruhu, nebo v případě, že podobné konání není možné, co nejblíže středovému pásu dálnice. Na autě by měl zapnout varovné blinky a utéct v reflexní vestě za svodila. Rovněž by měl co nejdříve zavolat policisty.

Hasiči zachraňovali ženu, která spadla v brněnských Hádech.
Spadla ze třiceti metrů. Z lomu ji vysvobozovali hasiči pomocí vrtulníku