Začátkem listopadu začali jihomoravští kriminalisté prověřovat případ na základě oznámení, které dostali. „Po analýze dokladů a dokument zjistili, že za neoprávněným vyváděním peněz stojí pravděpodobně hlavní účetní této firmy. Podařilo se nám zadokumentovat, že takto jednala nejméně od listopadu loňského roku a odvedla z konta minimálně osmdesát milionů korun," informovala v pondělí o úspěšně ukončeném pátrání mluvčí jihomoravské policie Petra Ledabylová.

Padesátiletá žena podávala pod záminkou platby za smyšlené služby dodavatelům příkazy k úhradě jménem svého zaměstnavatele. Peníze ale převáděla na dva další účty. „Z nich je pak posílala do zahraničí podle instrukcí jejího údajného přítele, se kterým se seznámila na sociální síti," popsala Ledabylová.

Vyšetřovatel podal na účetní obvinění z podvodu. „V tomto případě jí kvůli velkého rozsahu způsobených škod hrozí až deset let ve vězení," podotkla mluvčí. Obviněná účetní, která dosud neměla problémy se zákonem, je nyní ve vazbě. Na případu kriminalisté dál pracují.