Už na nádraží se do věci museli vložit policisté. I přes opakovaná výslovná upozornění začali hned před halou fanoušci rozhazovat pyrotechniku a odpalovat světlice, což se neobešlo bez důrazného zákroku pořádkové jednotky policie a zajištění čtyř brněnských příznivců. Policisté přitom zajistili i větší množství pyrotechniky.

Zdroj: @SejkPcePhoto/Jiří Sejkora

Dalšího fanouška vyvedli policisté ze stadionu ještě před začátkem utkání, když se před stadionem pokusil sebrat domácímu příznivci šálu z krku.

Hokejové utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji mezi HC Dynamo Pardubice (v červeném) HC Kometa Brno (v modrobílém) v pardudubické ČSOB pojišťovna ARENĚ.
Duel s nádechem historie. Pardubice prohrály retro utkání s Kometou Brno

Tím však násilnosti neskončily. Ve třetí třetině se v kotli hostí rozhořela pyrotechnika a na pořadatele, hasiče a strážníky začaly létat dělobuchy. Jeden z nich lehce zranil jednoho z hasičů, strážníci poté proti fanouškům použili slzotvorné prostředky.

Chvíli na to se na balkoně do sebe pustili dva muži. Jeden z Pardubic, druhý z Brna, údajně spolužáci ze školy. Skončilo to rozbitým obočím a zajištěním obou aktérů městskou policií. 

Zdroj: @SejkPcePhoto/Jiří Sejkora

To největší přišlo ale až když byly fanoušci hostí na odchodu. V restauraci Severka na Palackého třídě někdo z nich odpálil pyrotechniku přímo v lokále. Policejní těžkooděnci následně v restauraci zasáhli. Jednak proti výtržníkům, jednak proti stále hořící pyrotechnice hasicím přístrojem. 

Ilustrační foto
Pardubice vyhrály na Spartě, první vítězství od začátku listopadu trefil Hovorka