Skupina několika lidí, která až do sobotního rána popíjela v jednom baru v brněnských Židenicích, měla už pořádně popito. Personál odmítal halasné partičce cokoliv nalít, a tak skupině nezbývalo, než jít domů. Po cestě „do hajan“ se znenadání začali opilci mezi sebou hádat. Po slovní roztržce přišly na řadu pěsti, kopance a další hrubá síla. Výsledek? Čtyři zakrvácení muži a jedna zbitá žena skončili s lehčími zraněními v nemocnici.

„V sobotu krátce po čtvrté ráno nás k hromadné rvačce na křižovatce židenických ulic Jamborova a Táborská přivolali strážníci. Na místo bitky vyjely dva týmy rychlé zdravotnické pomoci se záchranáři, kteří na místě ošetřili a následně transportovali do brněnských nemocnic pět pacientů,“ potvrdila Deníku.cz mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

Čtyři muži a jedna žena ve věku od sedmnácti do třiceti let neměli vážná poranění, které by jakkoliv ohrožovaly jejich životy. Podle záchranářů se jednalo jen o lehčí zranění hlavy a břicha. Tedy následky od bití pěstmi a kopání nohami.

Hromadnou rvačku se nejprve snažili uklidnit policisté, kterým pomáhaly i hlídky brněnských strážníků. Jejich asistenci ocenily hlavně obě posádky z týmu rychlé zdravotnické pomoci. „Kromě sjednání pořádku se strážníci zdrželi na místě i proto, aby rozvášněná skupinka rváčů nenapadla zasahující záchranáře. To se nezřídka kdy stává, takže přítomnost mužů v uniformách je v těchto případech nutností,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Zdeněk Novák.

Bitkou, která v sobotu nad ránem probudila i některé obyvatele domů u křižovatky ulic Jamborova a Táborská, se nyní zabývají policisté. Ti se hlavně snaží dopátrat, kvůli čemu se bitka strhla a kdo byl jejím iniciátorem.