O případu informoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem. „Incident jsme řešili v pátek kolem třetí hodiny ráno. Podle pracovníků ostrahy hotelu v Křížkovského ulici vyjela dvojice výtahem do jednoho z vyšších pater, kde si zapálila cigarety a spustila tím požární hlásič," popsal začátek případu mluvčí.

Následovaly další problémy. Dvaadvacetiletý mladík se stejně starou dívkou totiž podle hlídačů sjeli do prvního patra, kde vzali práškový hasicí přístroj a vyprázdnili ho na chodbě i schodišti. „Manažer hotelu uvedl, že tím způsobili škodu asi dvacet tisíc korun," upozornil Ghanem.

Mladá dvojice s tím nesouhlasila. „Oba tvrdili, že o výtržnostech nic nevědí. Hájili se tím, že se v horním patře na pohovce v chodbě jen milovali a pak hned odešli," uvedl mluvčí.

Dívka si nakonec u recepce zapálila cigaretu, i když jí to personál opakovaně zakázal. „Pracovník ostrahy jí cigaretu sebral a zlomil. Poté ho prý dívčin přítel udeřil do obličeje pěstí," upozornil Ghanem.

V tu chvíli přijela hlídka strážníků. „Konflikt rychle uklidnila a oba podezřelé zajistila. Případ si nakonec převzali republikoví policisté," dodal mluvčí.