Sérii případů krádeží litých kol a vloupání do vozů odhalili kriminalisté z druhého oddělení. „Podezřelými jsou čtyři mladíci ve věku od jedenadvaceti do dvaadvaceti let,“ upřesnila policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Skupina kradla přibližně od března loňského roku. „Na svědomí má mít nejméně sedmnáct případů se škodou přibližně půl milionu korun. Čtveřice se pohybovala po celém městě, polovinu krádeží evidují kriminalisté jen v Bystrci,“ sdělila Cejnková.

Ilustrační foto
Pravidelně se uspokojoval v ulicích. Masturbujícího muže dopadli strážníci

Mladíci někdy ke krádežím vyjížděli všichni společně, jindy jen ve dvojicích. Vždy si vytipovali auto s nejdražšími koly. „Hbitě je pak dokázali demontovat a ukrást, nejčastěji v noci. Majitelé pak ráno na parkovištích našli svá auta stát jen na dlaždicích. V některých případech vozy i vykradli,“ doplnila Cejnková.

Skupina teď čelí obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi.

Připojit k invalidnímu vozíku další kolo navíc? Pro vozíčkáře brzo dostupná možnost. Projekt Bikedoo přeměnil vozík v tříkolku s řídítky, kterou pohání elektromotor. Na výrobě pracuje se svým týmem student Vysokého učení technického v Brně Adam Dolinský.
Vozíčkářům pomůže v terénu nová tříkolka. Do kopce se ale rozjíždějí špatně