Mladiství starostovi na setkání vysvětlili situaci. „Gangu se bojí, protože má hodně členů. Domluvili jsme se, že když parta přijede, dají nám zprávu, kterou předáme strážníkům,“ uvedl Crha.

Zároveň ujistil, že je v kontaktu s policisty. „Chovají se velmi profesionálně, komunikují s námi. Osobně se u nás zastavili a potvrdili nám, že se pohybují v terénu. Jsem přesvědčený, že všechno zvládnou," dodal.

Napadení, o kterém Brněnský deník Rovnost informoval, nebylo ojedinělé. Další se odehrálo ve čtvrtek v Oblé ulici v Novém Lískovci. Partu mladých napomenul muž za nevhodné chování na dětském hřišti. Mladiství si to nenechali líbit a muže slovně i fyzicky napadli.

Ilustrační foto.
Okřikl partu mladíků na hřišti, ti ho pak napadli. Skončil s pořezaným obličejem

Případ na linku 158 oznámilo několik svědků. „Na místo okamžitě vyrazily nejbližší hlídky. Policisté se tam zkontaktovali s poškozeným, který měl řeznou ránu v obličeji,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Hlídka v okolních ulicích celou partu vypátrala. Podezřelý mladistvý skončil v cele. Policisté nevylučují souvislost s nedávnými útoky gangu. „Kriminalisté prověří možnou spojitost s údajnými napadeními podobného charakteru,“ doplnil mluvčí.

Brněnský deník Rovnost již dříve informoval o útocích party, která si říká Vaňkovka gang. První potyčky se odehrály v Moldavské ulici v Bohunicích. Skupinu lidé zahlédli také ve Starém Lískovci.

V čele party stojí chlapec, kterému říkají Kapitán. Odmítá, že jsou velký gang, ale potyčky připustil. „Dva konflikty jsme vyřešili mezi sebou. Nejsme žádný gang, který má 130 lidí, jen parta patnácti lidí. Ani nejsem Kapitán. Jsem jen kluk, co chodí ven s přáteli," řekl Deníku Rovnost chlapec. Kvůli nízkému věku jeho jméno nezveřejňujeme.

Chování mladíků vzbudilo vášně také na sociálních sítích. „Každá akce způsobuje reakci. Členům bude určitě někdo věřit,“ okomentoval na facebooku Brněnského deníku Michal Matějka.

ONDŘEJ VACULÍK

Ilustrační foto
V Bohunicích údajně řádí Vaňkovka gang. Není to pravda, tvrdí členové