Policisté se o incidentu dozvěděli díky matce napadené. „Vyděšená matka se na nás obrátila s žádostí o pomoc. Policisté dorazili na uvedenou adresu ve Štýřicích, kde jim dveře od bytu otevřel třiapadesátiletý muž v silně podnapilém stavu a úplně nahý," sdělila Straková.

Muž hlídku sice vpustil do předsíně, ovšem dále odmítal jakkoliv spolupracovat. „Na místě se nacházela také třicetiletá těhotná žena, na jejíž tváři bylo zřejmé, že byla napadena, měla pod okem hematom a oteklý nos," doplnila mluvčí.

Podezřelý muž odmítal situaci vysvětlit a nereagoval ani na výzvy, aby se oblékl. „Začal být agresivní, hlídku z bytu vyhazoval a jednoho z policistů dokonce uchopil za oděv. Policisté byli nuceni použít donucovací prostředky a opilce zpacifikovat," popsala Straková.

Muž podle ní strávil zbytek noci v policejní cele. „Z následného šetření vyplynulo, že dvojice měla v bytě společně popíjet alkohol. Muž náhle začal ženu slovně napadat kvůli údajné nevěře a následně na ni zaútočil fyzicky, kdy ji několikrát udeřil pěstí," sdělila mluvčí.

Policisté podle ní případ doposud neuzavřeli. „Věnují se mu a zjišťují další skutečnosti," podotkla Straková.