V sobotu odpoledne kontaktoval policii přes tísňovou linku pracovník obchodního centra v ulici Dornych. „Uvedl, že se na místě nachází muž, který se mu přiznal, že předchozí den přepadl banku," informovala v pondělí mluvčí brněnské policie Andrea Straková. Hlídka, která na místo vyjela, v obchodním domě opravdu zadržela osobu odpovídající popisu pachatele.

Třiadvacetiletý muž byl ale pod vlivem alkoholu, policisté ho tedy odvezli do policejní cely, kde měl vystřízlivět. S výslechem počkali do neděle. „Podezřelý se k činu přiznal s tím, že měl finanční problémy a tímto způsobem je chtěl řešit. Všechny peníze ale stihl během noci utratit za alkohol, dámskou společnost a nemalou část z nich naházel do automatů," popsala Straková.

Na přepadení si vzal plynovou pistoli, kterou při útěku hodil do řeky na Svitavském nábřeží. Po cestě si koupil i nové oblečení, do kterého se převlékl. „Policisté při dalším šetření pak dohledali odhozený oděv a potápěči našli a vylovili z řeky zbraň," dodala mluvčí.

Dosud netrestaný muž svého jednání podle slov policistky lituje. I přesto nyní čelí obvinění z trestného činu loupeže a hrozí mu až deset let za mřížemi.