Po ukončení neveřejného vazebního zasedání sdělil rozhodnutí senátu jeho předseda Tomáš Kurfiřt. „Obžalované jsme nechali ve vazbě, protože stále přetrvává obava, že by mohli uprchnout a vyhýbat se trestnímu stíhání. U soudu nevypovídali a zatím se vzdali práva na podání stížnosti proti ponechání ve vazbě," řekl předseda senátu.

Hlavní líčení s někdejším přítelem Vytopilovy milenky Filipem Onderkou a jeho bývalou ženou Radkou začne příští týden ve středu a protáhne se i do dalšího týdne. Výslech posledních svědků je naplánovaný na pátek 19. října. „Kdy padne verdikt, ještě není jasné. Datum určí senát až při odročení termínu," sdělila mluvčí brněnského krajského soudu Miroslava Sedláčková.

Vytopil zemřel loni v září. Policisté po něm nejdříve pátrali, poté zjistili, že ho někdo zavraždil. Podle kriminalistů dvojice místostarostu zabila kvůli osobním sporům.

Domnívají se, že se Vytopil chtěl stát čtvrtým vrcholem milostného trojúhelníku. Ten tvořil Onderka, jeho exmanželka Radka a přítelkyně Pavla Antalová. S ní začal Vytopil chodit a vztahy mezi všemi se vyostřily.

Jak přesně muž zemřel, policisté nesdělili. Pravděpodobně ho pachatelé zastřelili a pak mu kvůli ztížení identifikace odřízli hlavu. Tělo zakopali. Policisté ho našli v lese na Brněnsku.