Zatímco se mnozí lidé líbali pod rozkvetlými stromy, jedenatřicetiletý mladík si vyléval zlost v bytě své bývalé přítelkyně v brněnské Bystrci. O jedenáct let mladší dívka mu totiž dala kvinde, což se muže natolik dotklo, že se jí chtěl pomstít. Byť jeho pomsta rozhodně nebyla jedna z nejoriginál­nějších, mladé ženě udělal z předtím útulného bytu smetiště.

„Když se o prvomájové půlnoci vracela dvacetiletá žena domů, zjistila, že v jejím bytě řádí bývalý přítel. Žena neváhala a zavolala policejní hlídku. Ta se na rozzuřeného muže zamknutého v bytě nejméně čtvrthodinu dobývala. Když muž konečně otevřel, policisté pochopili, proč s otevřením bytu tak dlouho váhal,“ řekl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Zhrzený milenec udělal v příbytku ženy učiněnou spoušť. Po zemi se válely rozházené rozřezané osobní věci majitelky, ve vaně byla hromada poničených, rozřezaných a vylitých hygienických, pracích a toaletních prostředků.

„Svou zlost si muž dokonale vybil také na skleněných výplních dveří, dokázal dokonce vytrhat kachlíkové obložení kuchyně a koupelny a nožem pořezat pohovku a křesla. Z bytu navíc sebral šperky majitelky a důležité osobní doklady,“ přiblížil Malášek neomalené jednání muže.

Přestože přišla dívka do bytu v doprovodu policistů, uniformy muže vůbec neuklidnily. Naopak ho policisté ještě více rozzuřili. Neustále vzlykající dívku hrubě urážel a vyhrožoval jí, že ji dřív nebo později stejně zabije. Násilník proto skončil v poutech a zbytek noci strávil v policejní cele.