„Případ začal už na konci ledna. Tehdy se hlídce povedlo zadržet osádku auta, které stálo poblíž místa vloupání do Škody Superb. Z ní zloděj sebral autorádio s navigací. Majitel ale podezřelého zahlédl. Policisté pak při prohlídce podezřelého auta objevili hned dvě rádia s navigací. Osádka tvrdila, že je našla, kde přesně si však nebyla schopna vzpomenout," popsal začátek případu Šváb. Dodal, že na policejní služebně se mladíci přiznali k šesti případům krádeží, které spáchali noc předtím. Kriminalisté je pak obvinili z krádeže. Jeden z mladíků však poté odjel do zahraničí.

Navigace kradl mladík z aut přes okno spolujezdce.

Tím případ ale neskončil. „Časem totiž začalo vykradených aut zase přibývat. Zloděj pokaždé rozbil okno u spolujezdce a navigaci vymontoval za použití aku šroubováku. Zaměřoval se hlavně na auta značek Škoda a Volkswagen," sdělil mluvčí.

Zloděj ale pokaždé na místě zanechal spoustu stop. Kriminalisté si po jejich vyhodnocení přišli pro jim již známého mladíka, který skončil ve vazbě. „V těchto dnech dokončujeme vyšetřovací spis. Ve čtyřiapadesáti případech způsobil dotyčný více než třímilionovou škodu. Za činy mu hrozí až osm let vězení," uvedl Šváb.