Vlastní smrt si na noc z prvního na druhé září naplánovali dva mladíci z Brna. Pokus spáchat sebevraždu však ani jednomu nevyšel.

„Jeden případ pokusu o sebevraždu se měl odehrát v brněnských Bohunicích, kde hlídku strážníků požádala o pomoc pětapadesátiletá matka hledající syna. Sedmnáctiletý mladík totiž utekl po hádce s matkou z domova s tvrzením, že hodlá skončit se životem,“ řekla mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Několik hlídek strážníků okamžitě zahájilo pátrací akci v okolí. Po pár desítkách minut zjistili, že mladík odpovídající popisu utíkal směrem k železniční trati. Hlídky se zpočátku zaměřily na mosty a kolejiště tramvají a později i na místa zvýšeného dopravního provozu. Přesto, že se mladíka nepodařilo najít, příběh měl šťastný konec. Po dvou hodinách se totiž vrátil v pořádku domů sám.

Druhý případ se týkal teprve desetiletého chlapce, který chtěl skočit z okna bytu v Körnerově ulici. „Na místo vyslaní strážníci z jednotky operativního zásahu zjistili, že v domácnosti došlo pouze k hádce mezi matkou a synem, kterého se jí nepodařilo přinutit jít do školy. Chlapec strážníkům řekl, že z okna nakonec skočit nechtěl a že jeho slova nebyla myšlena vážně a byla vyřčena při hádce,“ uvedla Kapitančiková.