Sedmapadesátiletý muž se večer vypravil venčit psa své známé v brněnských Řečkovicích. Neuvázal jej a ani mu nedal košík. „Zvíře prý bezdůvodně zaútočilo na malého teriéra, jehož měl na vodítku jednačtyřicetiletý kolemjdoucí," sdělil mluvčí Ghanem

Starší muž se podle něj údajně ještě pokoušel vytrhnout malého psa bulteriérovi z tlamy. „Ten ovšem zvíře zardousil. A muže pokousal na ruce," uvedl mluvčí.

Krvácející zranění ovázali dotyčnému až přivolaní strážníci. „Kromě toho také přivolali sanitku. Zdravotníci muže odvezli do nemocnice," podotkl Ghanem.

Hlídku městské policie zaujalo, že ze staršího muže je silně cítit alkohol. „Vyzvala ho proto k provedení orientační dechové zkoušky. Ta potvrdila 1,41 promile alkoholu v dechu," řekl mluvčí.

Už v přítomnosti strážníku se na místě objevila jednačtyřicetiletá majitelka agresivního zvířete, která svého známého o vyvenčení bulteriéra požádala. „Psa si převzala," poznamenal Ghanem.

Případ bude mít ještě dohru. Nikomu z účastníků nehrozí obvinění z trestného činu, ale zaměří se na ně přestupková komise. „Hlídka věc postoupila k projednání u správního orgánu," potvrdil mluvčí.