To, jestli byl v době útoku případně pod vlivem drog, alkoholu nebo se jedná o osobu s duševním onemocněním, tak zůstává s otazníkem.

Více informací neposkytli hasiči ani ohledně požáru budovy, kde zmíněný muž se zbraní ohrožoval tamní pracovníky. V prostorách zasažených ohněm nechal také zavazadlo, které zkoumal pyrotechnik. „Zavazadlo bylo poškozené požárem. Co v něm bylo, nevím. Vše je stále v šetření,“ dodal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Policisté od pondělního rána zasahují v brněnské Holandské ulici. V jedné z tamních budov vyhrožoval ozbrojený muž. Z objektu evakuovali dvě stě lidí.
Drama a evakuace v Brně: vyhrožoval zbraní, do budovy už se vrátili lidé

Policisté na místo dorazili v pondělí kolem osmé hodiny ráno a muže zadrželi. Poté si ho převzali záchranáři, kteří ho po kontrole jeho stavu převezli k dalším vyšetřením do zdravotnického zařízení. V osmnáctém patře vznikl ráno také menší požár. Uhašený byl však už před příjezdem hasičů. Vzniklá škoda je sto tisíc korun a jeho příčina není známá. Případ je klasifikován jako obecné ohrožení. Provoz budovy se mimo dotčeného patra vrátil do normálu před třetí hodinou odpoledne.