Havířová se s Norem seznámila na webových stránkách poskytujících sexuální služby. Postupně začali komunikovat i skrze jiné sociální sítě. Právě v tu dobu podle něj začala žádat o půjčky s různými záminkami, třeba na operaci kolene či výživu kočky. „Tvrdila, že má v České republice půjčky, které potřebuje vyrovnat. Poté mi měla peníze vrátit,“ řekl poškozený, který se tehdy více nezajímal o to, co se s penězi děje.

Ilustrační foto.
Nehoda auta a motorky na Cejlu: motorkář odnesl havárii zlomenými žebry

Sám muž z Norska si nyní odpykává trest ve vězení, protože peníze ženě posílal z účtu firmy, kde pracoval. „Požaduji po obžalované plné uhrazení částky, která nepůjde mně, nýbrž mému zaměstnavateli,“ uvedl svědek.

Havířová muže považovala za velice bohatého a nezajímalo ji, kde peníze bere. „Přijde mi směšné, abych vracela celou částku. Já nikoho nepodvedla,“ řekla.

Nor ji údajně nabídl obchod s penězi. Jedenkrát měsíčně měla peníze předat na předem sjednaném místě a část si z nich nechat.  „Vyhrožoval mi, že pokud to nevezmu, tak si mě najde. Měla jsem strach, že se mi něco stane,“ popisovala s pláčem Hávířová. Obchod Nor popírá.

Podle doktora Jiřího Pokory Havířová netrpí žádnou psychickou poruchou, pouze patologickým hráčstvím. „I přes to, že se těžko ovládají impulsy k hraní, mohla obžalovaná své jednání ovlivnit. Věděla, že jde o protiprávní jednání. Navíc nebylo jednorázové, nýbrž dlouhodobé,“ dodal.

Ilustrační foto.
Neobvyklý zásah hasičů. Holčička si zasekla nohu ve schůdcích do bazénu

Obhájce obžalované navrhl znalecký posudek poškozeného Nora, aby se zhodnotila jeho věrohodnost. Soud je proto odročený na 18. září.

LENKA JEBÁČKOVÁ