Podezřelé auto upoutalo dvě hodiny po půlnoci pozornost policejní hlídky v brněnské Křížkovského ulici. Když policisté zjistili poznávací značku, měli jasno. Auto používá pětadvacetiletý muž, po kterém soud vyhlásil celostátní pátrání. Policisté se proto pokusili Škodu Octavii zastavit, řidič ale nereagoval a začal ujíždět.

„Krátká, ale velmi nebezpečná honička Výstavní ulicí a Mendlovým náměstím, při níž agresivní řidič ohrožoval ostatní řidiče, skončila znovu v Křížkovského ulici. Řidič se pokusil policistům schovat na parkovišti před hotelem Voroněž. Jenže ve vysoké rychlosti při odbočování naboural do dvou zaparkovaných aut Audi,“ přiblížil počátek akčních minut brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté auto s pachatelem na parkovišti zablokovali. Mladík se ani přesto nehodlal vzdát. Pokusil se o útěk, ale pod hrozbou střelnou zbraní se vzdal a skončil v poutech. „Policisté později zjistili, že za volantem seděl pětadvacetiletý celostátně hledaný muž. Navíc byl šofér, který nevlastní řidičský průkaz, pod vlivem pervitinu,“ dodal Malášek.

Škoda na nabouraných autech je více než sto padesát tisíc korun. Muž nyní sedí před policejním komisařem. Ten ho zřejmě obviní z trestného činu řízení pod vlivem omamných látek. Za to mu hrozí až rok vězení a padesátitisícová pokuta k tomu.