Podle obžaloby muž trestné činy páchal od roku 2005 do roku 2015. Státní zástupkyně pro muže požadovala pětiletý trest a sexuální léčení. „Za znásilnění je nutné považovati i mírnější formy sexuálního zneužívání jako je osahávání na prsou či genitáliích. Přitěžující je, že se dopouštěl jednání vůči dvěma osobám a opakovaně. Polehčující je dosavadní trestní bezúhonnost,“ uvedla v závěrečné řeči státní zástupkyně Iveta Eichlerová.

Jedenasedmdesátiletý muž ze Znojemska měl podle obžaloby opakovaně pohlavně zneužívat dvě vnučky.
Sahal jim na prsa, mezi nohy. Dědeček měl obtěžovat a znásilnit nezletilé vnučky



Obžalovaný po celou dobu líčení tvrdil, že je nevinný. Zopakoval i to i při své závěrečné řeči. „Vůči osobám, které vypovídaly, jsem se ničeho nedopustil. Jsem špatný z toho, že tu vůbec jsem. Velice mě mrzí, že jsem takhle dopadl,“ uvedl důchodce.

Muži hrozilo za několik trestných činů včetně znásilnění pět až dvanáct let vězení. Ale při líčeni obžaloba nedokázala, že jednu z dívek obtěžoval i v době, kdy ji bylo patnáct let. Proto sazbu ponížil na dva až deset let.

Ilustrační snímek
Uspokojoval se, zatímco osahával své vnučky. Hrozí mu dvanáct let ve vězení



Předseda senátu Miloš Žďárský při rozsudku zohlednil i sexuální deviaci obžalovaného. „Výši trestu výraznou měrou přispělo, že se dopouštěl trestné činnosti v důsledku sexuální deviace. Podle znalkyně nebyl schopný z poloviny ovládat své jednání. Přitěžující okolností naopak bylo to, že se jednání dopouštěl na osobách blízkých po delší dobu,“ vysvětlil soudce.

Rozsudek ještě není pravomocný, protože si obě strany ponechaly lhůtu na odvolání.

Ilustrační foto.
Neúspěchy ho neodradily. Vytrvalý zloděj uspěl až napočtvrté, vykradl cukrárnu