Na mladíka narazila policejní hlídka na křižovatce Olomoucké a Tržní ulice. Kromě nelegální jízdy po silnici přímo před jejími zraky prosvištěl nebezpečně křižovatkou na červenou. „Přitom ale neohrozil jen sebe, ale především nic netušící projíždějící řidiče. Překvapení policisté se rychlého výtečníka pokusili pohotově dohnat. Jenomže mrštné vozítko, které místy uhánělo až padesátikilometrovou rychlostí, dojeli až po několika stovkách metrů," uvedl v sobotu policejní mluvčí Petr Vala.

Zdroj: Youtube

Jezdce vzápětí s rozsvícenými majáky předjeli a chtěli zastavit. Ten si z nich ale nic nedělal, vyhnul se jim a jel dál. Hlídka tak mladíka s telefonem v ruce zastavila až na druhý pokus. „To už policistům uvedl, že pracuje jako kurýr, kdy právě veze teplé jídlo hladovým zákazníkům. Tento argument ale nemohl v žádném případě obstát, ve správním řízení musí počítat až s několikatisícovou pokutou," řekl mluvčí.

Šest kilo marihuany za více než milion korun zabalil mladík do cestovního kufru. Zavazadlo si uložil v úschovně na hlavním nádraží v Brně.
Kufr napěchovaný marihuanou: na nádraží v Brně prozradil dealera známý odér

Vala upozornil, že se elektrické jednokolky řadí mezi osobní přepravníky se samovyvažovacím zařízením. „Pohybovat se mohou po chodníku či stezce pro cyklisty a chodce, ale jen rychlostí, která je srovnatelná s chůzí. Pro uživatele je vhodné si předem prostudovat příslušné zákony, aby je na cestách nemohlo nic překvapit," doplnil mluvčí.