Krajský soud v Brně se podle NS řádně vypořádal se všemi důkazy, stejně jako námitkami, které oba obžalovaní uplatňovali. "Trest byl uložen v zákonné sazbě a odpovídá zjištěným skutečnostem i míře zavinění," uvedl Knötig.

Přepadení se stalo počátkem dubna 2012. Směnárník zrovna odcházel ze své provozovny v rušné Masarykově ulici. V batohu si nesl 1,5 milionu korun. Když otevřel dveře, uviděl dva maskované muže, kteří na něj mířili pistolemi. Začala potyčka.

Padl výstřel, který směnárníka poranil na ruce. Útočníci jej pak přemohli. Směnárník soudu popsal, že jej brutálně zbili a zasáhli opakovaně elektrickým paralyzérem. Silně krvácel a raději začal předstírat bezvědomí. Agajev pak na něj namířil pistoli a třikrát zmáčkl spoušť, zbraň se však zasekla.

Lupiči se dali s batohem plným peněz na útěk. Krvácející směnárník ale vyrazil za nimi se svojí plynovou pistolí. Čečenci se proplétali přes davy lidí. Směnárníkovi pak pomohl policista v civilu, který šel kolem. Společně oba muže chytili u auta, v němž chtěli po přepadení ujet.