První incident se odehrát letos v únoru. Mladý muž se pokusil zapálit auto otce své partnerky zaparkované v Bystrci. „Do hrdla nádrže vložil kus látky, kterou zapálil. Požár poškodil vnitřní plastovou část a pak se naštěstí samovolně uhasil. Škoda na autě je osm tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Čtěte také: Kradený notebook neznámý muž prodal v bazaru. Zloděje usvědčí záběry z kamer

O další útok se muž pokusil o týden později, tehdy se zaměřil na rodinný dům svého potenciálního tchána. Na vchodové dveře domu hodil láhev naplněnou benzínem se zapáleným knotem. Při požáru shořely dveře a částečně také vybavení předsíně. Rozšíření plamenů zabránil přímo majitel domu.

Mladý muž se k založení požárů přiznal. „Budoucímu tchánovi se prý chtěl pomstít, za to, že k němu měl stále nějaké výhrady. Policejní komisař muže obvinil z obecného ohrožení a poškození cizí věci,“ doplnila mluvčí. Muž měl navíc již loni v listopadu nastoupit do vězení, proto se seznam jeho obvinění rozšířil ještě o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za všechna provinění mu hrozí až osm let ve vězení.

Čtěte také: Zvukař Městského divadla Brno, který při potápění uvízl pod ledem, zemřel