Jedním z majitelů aut s propíchnutou pneumatikou je i místní obyvatel Tadeáš Martin. „Propíchnuté kolo jsem měl už v úterý, kdy jsem stál na parkovišti před restaurací Amici. Nevěnoval jsem tomu ale pozornost, protože jsem myslel, že jsem na něco asi najel. Nasadil jsem místo náhradní rezervu a přeparkoval do Jírové ulice. V sobotu ráno jsem zjistil, že i tu rezervu mám propíchlou," popsal Brněnskému deníku Rovnost Martin.

Dodal, že poškozenou pneumatiku má u obou svých aut, které měl přes páteční noc v ulici zaparkované. „Musím koupit nové pneumatiky, protože jsou propíchnuté z boku, což v žádném servisu nespraví," vysvětlil Martin.

Ilustrační foto.
Chodec v brněnské Slatině nepřežil srážku s autem. Řidič byl opilý

Policisté přijali oznámení o propíchnutých kolech u vozů okolo osmé hodiny ráno. „Neznámý muž si auta vybíral zřejmě náhodně. U některých aut propíchl jednu pneumatiku, u jiných až čtyři," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Policisté případ vyšetřují.

Dohromady zůstalo s nejméně jednou poškozenou pneumatikou okolo třiceti aut. „Je zvláštní, že špatného parkování včetně fotodokumentace si všimnou všichni, ale tohoto nikdo," okomentovala na sociálních sítích třeba Dáša Krausová.

Ilustrační foto.
Lehl si do kolejiště a chtěl zemřít. Vytáhli ho nedaleko přítomní svědci