Obžaloba muže viní z toho, že si podvody přišel asi na půl milionu korun. V letech 2009 až 2011 vedl firmu prodávající poukazy na zážitky. „UžjiSiTo.cz prodávala dárkové poukázky. Vybírala za ně peníze, které pak měla dál předat společnostem, které zážitek zajistily. Částečně se tak opravdu stalo. Některým firmám ale Herman nezaplatil a pár klientů se zážitku vůbec nedočkalo," konstatoval státní zástupce Radek Němec.

Když se chtěli lidé se zaplacenou poukázkou objednat na konkrétní termín, přestal se jim ozývat. „Peníze, které mu nepatřily, si pak nechal pro svou vlastní potřebu," upozornil Němec.

Muž obral i sedm obchodních partnerů, kterým nezaplatil zaslané faktury za uskutečněné zážitky. „Tyto body by soud v rozsudku mohl z trestného činu podvodu, jak navrhuje obžaloba, změnit na zpronevěru," doporučil státní zástupce.

Herman se hájil, že klienti a dodavatelé pochybili, a proto jim nezaplatil, nebo nezajistil zážitek. „Poukazy zákazníci často nárokovali pozdě, když už byly propadlé. Některé z nich dokonce neinkasovalo UžijSiTo.cz," okomentoval Herman.

Dodavatelé podle něj zase nedodržely smlouvy. „Například posílaly neplatné faktury," konstatoval obžalovaný.

Jeho obhájce Pavelka upozornil, že firma měla v letech 2008 – 2011 stovky zákazníků. „Jen šestatřicet z nich si stěžovalo. To je oproti ostatním spokojeným klientům jen zlomek," prohlásil advokát.