Šestadvacetiletý Vladimír Klíma jej totiž podle obžaloby společně se svým bratrancem Erikem Palákem napadl, okradl o tři sta tisíc korun a málem připravil o zrak. Společně s Markétou Hankeovou, která prodej měla telefonicky zprostředkovat, včera stanuli před Krajským soudem v Brně. Za loupež jim hrozí až dvanáct let vězení.
Vše vypadalo dobře až do chvíle, kdy údajnému prodejci spadl na zem technický průkaz. „Zohnul jsem se pro něj, a když jsem se pak zvedal, šplíchnul mi do obličeje nějakou tekutinu. Strašně to pálilo, téměř nic jsem neviděl," popsal incident Hasoň.

Podle státní zástupkyně Ludmily Doležalové způsobili pachatelé muži škodu tři sta tisíc. „Navíc až do loňského července nemohl chodit do práce. Nechybělo moc a mohl i oslepnout," upozornila.
Ani v současnosti není Hasoňův zdravotní stav o moc lepší. „Vidím, ale zrak se mi neustále zhoršuje. Podle lékařů bych na levé oko potřeboval asi osm dioptrií," řekl.
Hankeová svého jednání před soudem litovala. „Celý život jsem pracovala a vedla řádný život. Nevím, jak se to mohlo stát," prohlásila. Teď jí, jejímu příteli a Palákovi hrozí až dvanáct let za mřížemi.

MIROSLAV VOZDECKÝ