Pravděpodobnou zlodějku našla hlídka ve dvorním traktu v Brandlově ulici. „Opilá podezřelá policistům vulgárně nadávala, dokonce se jednoho z nich pokusila napadnout a z místa utéct," informovala policejní mluvčí Andrea Straková.

Policisté odvezli podezřelou na záchytku, zdravotníci ji však doporučili umístit do policejní cely. Při převozu mladá žena policistům neustále vyhrožovala. „Snažila se dostat z auta i s pouty na rukou, hlavou tloukla do okna," sdělila Straková. Zbytek noci strávila za mřížemi. Při dechové zkoušce jí strážci zákona naměřili 1,4 promile alkoholu v krvi.

Peněženku našli policisté u křižovatky ulic Lidická a Koliště. „Uvnitř bylo čtyři sta korun a doklady," uvedla policejní mluvčí.

Podle Strakové nejsou případy, kdy opilí lidé odmítají s policisty komunikovat a chovají se k nim agresivně, ničím výjimečným.

S jedním takovým se potýkali i brněnští záchranáři  koncem června v brněnské Bystrci. Šestnáctiletý chlapec napadl před nákupním centrem zdravotníky, kteří se mu snažili ošetřit tržnou ránu. „Hoch se vůči záchranářům choval natolik agresivně, že dostal pouta," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Mladistvý nadýchal 2,47 promile a skončil v Dětské nemocnici.