Událost se stala o půl čtvrté ráno. „Kolegové hledali trojici mužů, kteří měli v brněnské Pionýrské ulici rozbít výlohu. Objevili je v nedaleké Štefánikově ulici. Dva z nich zajistili," řekl mluvčí brněnské policie Pavel Šváb. Dodal, že třetí využil situace, když policisté zasahovali proti pachatelům, nasedl do policejního auta a ujel. „Měl štěstí, protože na poslední chvíli objel další auto s hlídkou, které přijíždělo na pomoc," uvedl Šváb.

Devětadvacetiletý cizinec pod vlivem alkoholu o kousek dál v Kuřimi na kruhovém objezdu havaroval. Nic vážného se mu nestalo. Po drobném ošetření skončil v policejní cele. „Podle orientační zkoušky měl v dechu víc dvě promile alkoholu," řekl mluvčí. Dodal, že situaci řeší jako ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. „Nejspíš k tomu přibude poškození cizí věci a obecné ohrožení. Všechno dál vyšetřujeme," shrnul Šváb.

Podle starosty Kuřimi Draga Sukalovského cizinec poničil zeleň, když projel kruhový objezd rovně. „Na ostrůvku jeden strom pokácel a druhý poničil. Budeme žádat odškodné, kolik zatím nevíme," uvedl Sukalovský.