„Pachatelé doplatili na na všímavost lidí. Na stopu totiž kriminalisty přivedla informace o podezřelém muži, který se pohyboval v okolí posledního místa činu," popsal Malášek.

Podezřelého si svědkové všimli v blízkosti vykradeného židlochovického řeznictví. Zlodějům se podařilo z budovy ukrást příruční trezor s deseti tisíci korunami. „Ještě předtím kradli ve skladu firmy v Blučině na Brněnsku. Tehdy jejich lup tvořilo především oblečení," sdělil mluvčí. Kromě řeznictví a Blučinského podniku navštívila trojice ještě jednu židlochovickou restauraci a přilehlý obchod. „Při těchto akcích získali malou finanční hotovost a notebook," dodal Malášek.

Při výslechu podezřelého získali kriminalisté důležité informace. Ty je navedly na další dva komplice. Vyhlášené celostátní pátrání mělo brzy úspěch. „Dvojici zlodějů jsme dopadli při náhodné silniční kontrole na Třebíčsku," řekl mluvčí.

Oba muži a žena jsou teď stíhaní za krádež. Policisté zároveň zjišťují, jestli nejsou zapletení ještě do dalších podobných případů.