Brněnští policisté vyhlásili mimořádné pátrání po muži, který sebral z baru U červené sedmy v brněnské ulici Milady Horákové sedm tisíc korun. Při loupeži málem zabil barmana.

Čtěte: V baru v ulici Milady Horákové pořezali barmana

„Návštěvník baru nejprve prohrál na automatu sedm tisíc korun a po obsluze podniku s nožem v ruce požadoval navrácení peněz. Barman z obavy o svůj život část prohraných peněz vydal. Když hráč z baru odcházel, pokusil jej barman zadržet. Setkal se ale se silným odporem a při následné potyčce barmana pobodal,“ řekl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Bez újmy na zdraví neskončil ani útočník. Barman jej v obraně udeřil do obličeje boxerem. Je tedy pravděpodobné, že je v obličeji zraněný. Podle síly a vedení úderu je také možné, že má v obličejové části zlomeninu.

„Pachatelem je muž ve věku čtyřicet až pětačtyřiceti let, 180 až 185 centimetrů vysoký, silné postavy, krátkých tmavých vlasů, světlé pleti, tlusté tváře s knírem a bradkou. Na sobě měl tmavou péřovou bundu a modré rifle. Mluvil s ukrajinským nebo ruským přízvukem,“ přiblížil Malášek útočníka.

Kriminalisté přivítají na lince 158 jakékoliv svědectví vedoucí k dopadení pachatele a vyjasnění případu.