Pachatele zachytily bezpečnostní kamery. Poprvé zaútočil koncem srpna v brzo ráno na Tomkově náměstí v Brně. „Vešel za jednadvacetiletou ženou do chodby bytového domu a s nožem v ruce po ní požadoval, aby se svlékla," popsala brněnská policejní mluvčí Andrea Straková. Dívka odmítla a sedla si do rohu. Muž ji začal rozepínat bundu a při tom ji několikrát lehce bodl nožem. Napadená násilníkovi řekla, že má astma, že může kdykoliv omdlít a také, že je velmi dobře slyšet v bytech, když na chodbě někdo mluví. Muž jí vytrhl kabelku a z místa utekl. Přepadená tak přišla o doklady, mobilní telefon a částku asi pět set korun.

K dalšímu případu došlo druhý týden v září, krátce před šestou hodinou ráno. Podle policie šlo s největší pravděpodobností o stejného pachatele. Muž přepadl Pachatele zachytily bezpečnostní kamery.sedmnáctiletou dívku na Slovanském náměstí. Dívka vešla do domu roznášet letáky, muž vešel za ní a přitlačil ji ke stěně. Zakryl jí rukou ústa, aby nemohla křičet o pomoc. „V tom se ovšem na chodbě rozsvítilo světlo a poškozená ihned využila situace a podařilo se ji vyběhnout na ulici," uvedla Straková. Pachatel z místa utekl.

Při druhém přepadení násilníka zachytila bezpečnostní kamera v domě. Policie žádá o pomoc při pátrání po pachateli. „Jakékoliv informace, které by mohly pomoci ke zjištění totožnosti, pohybu či pobytu muže na záběrech, prosím sdělte policistům ze Služby kriminální policie a vyšetřování na telefonním čísle 974 625 823, případně přes tísňovou linku 158," dodala Straková.

Pachatele zachytily bezpečnostní kamery.