Nezodpovědného muže museli policisté z vlaku z Brna ve směru do Prahy ve středu odpoledne vyvést. Na kontrolu dodržování protikoronavirových opatření, zejména nošení ochrany dýchacích cest, se policisté ve čtvrtek na brněnském hlavním nádraží zaměřili v regionálních i mezinárodních spojích.

Radek Roušal svá tetování neskrývá.
Hitler na paži? Nepřípustné. Oktagon vyřadil brněnského bijce Roušala

Zkontrolovali sedmnáct vlaků, zjistili však jen drobná pochybení a opomenutí. Cestující na ledabyle nasazený respirátor stačilo mnohdy pouze upozornit. Domluva však nepomohla právě nepřizpůsobivému cestujícímu. „Zodpovídat se bude z neuposlechnutí výzvy a nesplnění povinnosti uložené mimořádným opatřením. Vlak později mohl se zpožděním a k úlevě ostatních cestujících, kteří dávali nahlas najevo, co si o jednání muže myslí, pokračovat do cílové stanice,“ přiblížil ve čtvrtek policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté zatím na tísňové lince přijali desítku oznámení o nedodržování opatření, ne všechna oznámení se ale potvrdila. Ppovinnost nosit respirátor se totiž netýká například řidičů hromadné dopravy s kabinou oddělenou od prostoru pro cestující.