Z trestného činu se bude zpovídat šestatřicetiletá žena, která podle kriminalistů distribuovala pervitin ve Vlhké ulici a okolí. „Dalšího muže jsme sledovali od místa jeho bydliště až do pasáže v centru města. Tam si od něj pořídila bílou krystalickou látku šestatřicetiletá zákaznice," uvedl Šváb. Dalším vyšetřováním policisté zjistili, že se sháněním komponentů a prodejem drog pomáhaly muži dvě ženy.

Poslední případ se stal v Jundrově, kde policie zasahovala u neoprávněného obývání jedné z chatek. „Hlídce nemohla ujít nervozita třicetiletého muže z Blanenska. Taška v jeho rukou skrývala mnoho věcí pro výrobu pervitinu, ke které se i přiznal," dodal Šváb.

Narkomany v Brně zásoboval i jednatřicetiletý muž, který měl varnu u Rosic na Brněnsku. Policisté varnu pervitinu zlikvidovali a muže zadrželi u nedalekých Tetčic s autem, ve kterém si vezl ze Slovenska 1000 tablet léků, z nichž drogy vyráběl.

Policisté odhalí na Brněnsku ročně zhruba 20 laboratoří na výrobu pervitinu, který je na jižní Moravě nejužívanější tvrdou drogou. Podle policistů je odhalená výrobna u Rosic největším letošním úspěchem policie na Brněnsku v boji s výrobci drog.