Přikryl měl již před časem nastoupit do vězení, což ale kvůli zdravotním problémům zatím neučinil. „Nyní žádá o odklad výkonu trestu. Městský soud ale ještě v této věci nerozhodl. Nelze odhadnout, kdy se tak stane," řekla mluvčí Městského soudu v Brně Petra Hovorková.

Přikryl vinu popírá. Kdysi se o něm hovořilo jako o možném kandidátovi na policejního prezidenta.

Případ bývalého ředitele strážníků tvoří dvě kauzy. V první byl potrestán za to, že 20 známým zahladil dopravní přestupky tak, aby za ně neplatili pokuty. Vše se řešilo domluvou. Městský soud za to Přikryla poslal na 1,5 roku do vězení.

Stejný soud později trest zvýšil o dva měsíce prostřednictvím souhrnného trestu. Přikryl se podle něj dopustil také neoprávněného nakládání s osobními daty lidí. Nechal si vytáhnout z evidence městské policie případy, na nichž chtěl ukázat to, že jeho postup při údajném zahlazování pokut byl běžný. Z podnětu Krajského soudu v Brně se trest nakonec znovu snížil na 1,5 roku vězení. Přikryl s tím ale nesouhlasí.

Nejprve si podal proti odsuzujícímu rozsudku odvolání a když s ním neuspěl, obrátil se s dovoláním na Nejvyšší soud. „Ten ale dovolání odmítl. Napadené rozhodnutí podle Nejvyššího soudu netrpí vadami," zdůraznila Hovorková.

Pravomocný rozsudek padl loni v červnu. Přikryl proti němu podal dovolání, o kterém Nejvyšší soud rozhodl loni v listopadu. Dlouho ale nemohl zveřejnit výsledek. Usnesení Nejvyššího soudu se totiž nedařilo doručit do vlastních rukou odsouzeného.