Na případy v pondělí upozornila mluvčí brněnských celníků Lada Temňáková. „V sobotu ráno si hlídka na tržnici v Olomoucké ulici všimla prchajícího muže. Když se šla podívat na místo, odkud utekl, našla pootevřený kontejner plný zboží," informovala mluvčí.

Především textil měl na sobě ochranné známky. „Měli jsme podezření, že jsou věci padělané. Celkem jsme na místě zabavili přes dvanáct set kusů textilu, kabelek a módních doplňků. Originály by stály více než 2,3 milionu korun," uvedla Temňáková.

Tržnici China Town v Hatích na Znojemsku celníci kontrolovali v neděli. I tam byli úspěšní. „Při prohlídce zjistili, že uvnitř jednoho ze stánků, který měl být prázdný, je uskladněné zboží. Jednalo se o kabelky, peněženky a textil s logy společností Hermes, Louis Vuitton, nebo Prada," popsala zboží mluvčí celníků.

Celníci nakonec na místě zabavili sto třiatřicet kusů pravděpodobně padělaného zboží. „Prodejní hodnota originálů by byla přes milion a čtvrt korun," dodala k víkendovým případům mluvčí Temňáková.