Osmačtyřicetiletý Radek Florián se loni v lednu opět popral. Svého protivníka praštil do hlavy půllitrem. Střep z něj se mu zabodl do oka a pětačtyřicetiletý muž oslepl. Obžalovaného Floriána v úterý brněnský krajský soud odsoudil k šesti letům vězení.

Loni v lednu krátce před půlnocí seděli dva muži v brněnském nonstopu v Horově ulici. Lehce opilý Florián se s jedním z nich začal hádat.
Netrvalo dlouho a zvedl ze stolu půllitr a osmatřicetiletého muže s ním udeřil do obličeje. „Když se ho pak snažil udeřit druhou rukou, tak se poškozený uhnul a spadl ze židle. Obžalovaný tak zasáhl jeho společníka," uvedla předsedkyně soudu Jaroslava Bartošová.

Florián pak útočil už jen na kamaráda muže, se kterým se původně hádal. Udeřil ho do hlavy pivním půllitrem, který se rozbil.

Poškozenému se střep ze sklenice zapíchl do levého oka. „Obžalovaný ho pak znovu napadl. Kopl do hlavy a několikrát udeřil," popsala předsedkyně Bartošová. Floriánův útok na oba muže zachytily bezpečnostní kamery podniku.

Pětačtyřicetiletý muž na levé oko oslepl a po zranění má zjizvenou tvář. Jeho kamarád, se kterým se Florián pohádal, skončil s lehkými zraněními. „Za pokus o spáchání zločinu těžké újmy na zdraví a výtržnictví ho Krajský soud v Brně odsoudil k úhrnnému trestu odnětí svobody na šest let," četla rozsudek Bartošová. Obžalovaný si ponechal lhůtu na odvolání k vrchnímu soudu.

DOMINIKA VÁGNEROVÁ