Muž podle obžaloby znásilnil dívku loni v březnu v Brně. „Po její matce chtěl, aby mu sehnala ještě čtyřletou dívku. K jejímu znásilnění ale nedošlo, protože ten den, kdy byla akce domluvená, ho v Brně zatkla policie," uvedl státní zástupce Jiří Morava.

Obžalovaná uvedla, že Štingl její dceru opravdu viděl. „Živila jsem jako prostitutka. Byl to můj klient. Seznámili jsme se na ulici. Na jedné ze schůzek chtěl, abych mu přinesla ukázat dceru. Před tím jsme se o ní totiž bavili," prohlásila žena.

Když dítě donesla do auta, chtěl po ní Šting, aby je svlékla. „Nevěděla jsem, že ho vzrušují děti, proto jsem to udělala. Nahnul se nad ni a asi ji dal pusu mezi nohy. Nejsem si ale jistá, neviděla jsem to," konstatovala.

To ji prý vyděsilo. Dítě oblékla a nechala se odvézt domů. „Chtěl, abych mu přivedla i svou čtyřletou sestřenici. Slíbila jsem to, ale nemyslela vážně. Potřebovala jsem se ho jen zbavit. Nemám s pedofily žádnou zkušenost. Nepoznala jsem nejdříve, že je divný," hájila se v slzách žena.

Přepis telefonního rozhovoru, který přečetl předseda senátu Daniel Plšek, ale jasně prokazuje, že žena o Štinglových záměrech věděla už před jejich setkáním. Muž jí za to slíbil stálý přísun peněz. Nakonec dostala jen několik stovek za sex, který s ním měla ona.

Po výslechu obžalovaná požádala, aby jí sociální pracovníci dceru, která je teď v dětském domově, vrátili. Dítě podle lékařů nemá po události žádné psychické ani fyzické následky.

Podle obžaloby muž vyhledával v letech 2009 až 2012 další děti na internetu a plánoval znásilnit dalších téměř dvacet nezletilých. Kontaktoval ženy po celé České republice. Na jižní Moravě například v Brně nebo Hodoníně. Žádal po nich děti ve věku od několika týdnů po asi jedenáct let. „Vyhledal mě v jedné diskuzi. Chvíli jsme se bavili o sexu, pak se mě ptal, jestli mám děti. Když jsem řekla, že vnučku, nabídl mi peníze za to, že ho nechám si s ní pohrát," uvedla například jedna ze svědkyň.

Jasně ji prý došlo, že by ji chtěl zneužít. „Okamžitě jsem se s ním přestala bavit a upozornila jsem ostatní v diskuzi, ať si na něj dají pozor. Policii jsem ale nevolala," prohlásila žena.

Soud ve čtvrtek šokovala znalkyně sexuoložka Růžena Hajnová, která zjistila, že muž netrpí žádnou deviací. „Je promiskuitní a stále hledá nové podněty. Vyhledává riziko a touží po dobrodružství, které mu přináší uspokojení. Na děti jeho sexualita ale zaměřená není," prohlásila znalkyně.

Její kolegyně psycholožka Marcela Langová – Šindelářová k tomu dodala, že Štingl je emočně labilní a proto potřebuje silnější zážitky, než ostatní. „Nedohlíží ale důsledky svého jednání," uvedla.

Štingl se hájil, že chtěl pouze rozkrýt obchod s dětmi. „Kvůli tomu jsem hledal prodejce na internetu a chodil jsem se ženami na schůzky," hájil se muž,

Šestitýdenní dítě prý rozhodně nelíbal. „Pouze jsem chtěl navodit stav důvěry obžalované, aby věřila v to, za koho se vydávám. Dítě jsem ji proto nechal svléknout. Nic ale nebylo. Sám jsem ji řekl, aby ji zase oblékla a odvezla domů," uvedl muž.

Upozornil, že obžalovaná neměla problém s tím mu dceru za peníze půjčit. „Měla o ni strach, ale žádný odpor nekladla. Tvrdila, že není problém obstarat ani jiné dítě," řekl muž.

Kdy proces skončí, zatím není jasné. Většina matek, se kterými se Štingl setkal, totiž odmítá přijít k soudu. Plšek proto musel jednání odročit.