Po několika měsících pravidelných krádeží majitele bytu zloděje načapali a rodina z obce na Ivančicku si tak konečně může oddychnout. Jak ukázaly záběry skryté kamery, zlodějem byla jejich sousedka. „Prvotní podezření padlo na příbuzné, kteří měli od bytu klíče. Pak se ale přišlo na to, že sousedka objevila tajnou skrýš na zahradě, kam rezervní klíče schovávali,“ uvedl mluvčí policistů Brno-venkov Aleš Mergental.

Že se podezřele ztrácí peníze si všimli majitelé bytu přibližně v červnu. Po třech měsících jim však došla trpělivost a připravili past. „Peníze položili na viditelné místo, které snímala skrytá kamera. Když se na záběry zpětně podívali, zlodějku poznali a poté celou věc nahlásili policistům z Brna – venkova,“ popsal Mergental.

Kriminalisté ještě ten den podezřelou ženu zadrželi. „Při výslechu se pak přiznala k šesti nenahlášeným návštěvám, při kterých si odnesla více než devadesát šest tisíc korun. Ukradené peníze pak použila pro vlastní potřebu,“ dodal Mergental. Za spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody jí ze zákona hrozí trest vězení od půl roku do tří let.