Dále podle něj společnost uhradila městu Brnu náklady na řízení o určení vlastnictví, a to ve výši 562 tisíc korun.

Městský soud ve sporu rozhodoval v dubnu 2021, Czechcity se proti rozsudku tehdy odvolala. Podle představitelů města komunikace v lokalitě náleží k pozemkům, které patří Brnu. Jedná se o silnice, chodníky i parkoviště. Je to osmdesát pozemků. Procházka naopak tvrdil, že je nabyl od podnikatele Lubomíra Hrstky, který v minulosti v místě vystavěl hotel Bobycentrum a další objekty.

Město Brno a společnost Czechcity se soudí o komunikace na pozemcích za Lužánkami (na snímku z 8. listopadu 2022), kde chce město stavět fotbalový stadion.
Komunikace na pozemcích za Lužánkami patří Brnu, rozhodl krajský soud

Stav areálu je podle mluvčího magistrátu Filipa Poňuchálka v současné době neuspokojivý. Neutěšená situace se netýká jen fotbalového stadionu, který je určený k demolici, ale i některých dalších objektů a ploch. Město Brno usiluje o zlepšení stavu celé lokality, navíc plánuje modernizaci ulic Drobného a Sportovní.

Na ploše chátrajícího fotbalového stadionu za Lužánkami v Brně vznikne tréninkové centrum mládeže i se zázemím pro sportovce.
Dočasné řešení pro chátrající brněnský stadion za Lužánkami: opět ožije fotbalem

Všem těmto snahám však podle Poňuchálka stály v cestě aktivity Libora Procházky, jenž uplatňuje námitky ve stavebních řízeních a usiloval o omezení průjezdu přes předmětné komunikace.