Obžalovaný Zadeh podal odvolání proti usnesení, že předseda senátu Aleš Novotný není vyloučený v jeho případu z rozhodování. Obžalovaná Eliška Coufalová zase proti usnesení, kterým jí bylo zamítnuto vydání zabavených věcí a také zrušení zajištění peněz na účtech. Obžalovaný Petr Moštěk podal stížnost proti usnesení, kterým se nemění výše peněžité záruky přijaté místo vazby.

Další stížnosti podaly dvě zúčastněné firmy. Týkají se zamítnutí vydání věcí, námitky podjatosti soudce nebo vykonaných domovních prohlídek.

Zadeh strávil 22 měsíců ve vazbě, aby se z ní dostal, na začátku února složil rekordní kauci 150 milionů korun. Od prosince je ale opět ve vazbě, kam ho poslal brněnský městský soud kvůli možnému ovlivňování svědka v souvisejícím případu. Spolu se Zadehem policie obvinila dalších pět lidí, mezi nimi jsou dva advokáti a jeden policista.

Vleklý a komplikovaný proces v kauze miliardových daňových úniků bude u krajského soudu pokračovat od první poloviny února. Soud má už nyní naplánovány zhruba tři desítky termínů hlavních líčení, a to do poloviny června.

Podle státního zastupitelství skupina v letech 2012 a 2013 přivezla do Česka stovky milionů litrů pohonných hmot ze Slovinska a Německa a stát šidila na daních pomocí falešných daňových přiznání. Využívala takzvané bílé koně. V řetězci firem figurovalo přibližně 65 společností, celková škoda podle státního zastupitelství činí 2,5 miliardy korun. Před soudem čelí obžalobě 15 lidí. Ti, kteří dosud vypovídali, vinu zcela popřeli.