Případ jeho spoluobžalovaného pětadvacetiletého Le Xuan Tuana musí ale Krajský soud v Brně, který mu v lednu uložil čtrnáctileté vězení a vyhoštění, projednat znovu.

Vrchní soud vyhověl jedné z jeho námitek, že ho mohl brněnský soud omylem odsoudit za činy, za které už si trest odpykává. „Muž byl totiž už jednou za prodej drog odsouzený. Brněnský krajský soud nezjistil, jestli se tyto činy nekryjí. Totiž zda obžalovaný neprodával pervitin a marihuanu, které pocházely z jeho předchozí trestné činnosti. A to musí v novém řízení zkontrolovat," vysvětlil mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.

Oba muži byli obžalovaní z toho, že od dubna 2008 do dubna 2010 prodávali na tržnici drogy rakouským zákazníkům. „Prodali jim přes kilogram marihuany a sto sedmdesát gramů pervitinu za téměř deset milionů korun," sdělil Angyalossy.

Vu Van Viet u soudu tvrdil, že se ničeho nedopustil. Usvědčovaly ho ale hlavně výpovědi rakouských odběratelů, kteří jsou podle něj nevěrohodní. Le Xuan Tuan s ním souhlasil. Upozorňoval ale, že existuje člověk, který se jmenuje velmi podobně jako on a právě on drogy prodával. O sobě prohlásil, že je nevinný.