Mikula u svého známého bydlel přibližně tři měsíce. Den před smrtí se podle obžalovaného dva muži pohádali. „Dal jsem mu peníze, které se pak ztratily, tak jsme se začali přít. Byli jsme opilí, padly nějaké facky, ale žádné pěsti,“ uvedl před soudem Mikula.

Muže, u kterého bydlel, však podle státní zástupkyně Ivety Eichlerové začal Mikula surově bít pěstmi do hlavy. „Způsobil mu výrazné krvácení do mozku, otok plic a několik zlámaných žeber. V důsledku mnohočetných tupých poranění hlavy muž o den později zemřel,“ upřesnila.

Ilustrační foto.
Opeřený lup. Zloděj ukradl dvacet čínských kachen

Ráno ho ještě před smrtí našel ležet na zemi v pokoji právě Mikula. „Byl oteklý v obličeji, jakoby ho kopl kůň. Zeptal jsem se ho, jestli mám zavolat sanitku. Odmítl. Pak jsem šel na chvíli ven vsadit si do sázkové kanceláře a když jsem se vrátil, už byl mrtvý. Byli jsme večer opilí, nenapadlo mě, že pár facek může takhle dopadnout. Moc mě to mrzí,“ uvedl.

Soudkyně Dagmar Bordovská upozornila na to, že muž od prvního výslechu na policii výpověď pozměnil. Popisoval tehdy, že jeho spolubydlící spadl na skříňky a uhodil se do hlavy. O hádce nemluvil.

Soudkyně přečetla také záznam z výslechu svědků. Ráno po incidentu měla do bytu přijít zástupkyně společnosti, od které si zesnulý půjčil peníze. „Přijela jsem k němu osobně, protože nebral telefon. Otevřel mi Mikula s tím, že klient zemřel a že právě čeká na policii. Měl ruce od krve a otíral si je o kapesník,“ popsala svědkyně. Že by měl ruce od krve, obžalovaný popřel.

Soudkyně případ odročila na polovinu června. Obžalovaného s ohledem na závažnost případu ponechala ve vazbě. Za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti mu hrozí až 16 let vězení.

Ilustrační foto.
Žena chtěla zemřít v kolejišti. Našli ji, když už přijížděl vlak